Dietoterapia Joanna Domańska

Czekoladowy krem z awokado

Aksamitny, pożywny... Doskonały jako dodatek do naleśników, gofrów i chleba.
Poziom trudności
2/5
Typ dania: Desery, Wege

Składniki:

  • Awokado 1/2 sztuki
  • Banan 1 mała sztuka
  • Mleko krowie lub roślinne 1/4 szklanki
  • Daktyle suszone 2 sztuki
  • Kakao 3 łyżeczki
  • miód 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Awokado umyć i przekroić na pół. Następnie usunąć pestkę i wyciągnąć miąższ za pomocą łyżki. Banana obrać i pokroić na części. Daktyle pokroić w plasterki. Miąższ awokado, banana, daktyle oraz mleko i miód zmiksować na gładką, jednolitą masę. Krem możemy przechowywać w lodówce w zamkniętym naczyniu do 2 dni.

0 0 votes
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Najnowsze przepisy

Gofry wytrawne

Wspaniałe na śniadanie, do szkoły i jako przekąska. Gofry wytrawne polecają się na każdą okazję.

Czytaj dalej »
error: