Dietoterapia Joanna Domańska

Gofry owsiane

Pyszne, chrupiące... Wspaniałe z domowym dżemem lub z owocami.
Poziom trudności
2/5

Składniki (6 porcji) :

mąka owsiana – 100 g

mleko krowie lub roślinne – 200 ml

jajka – 2 sztuki

proszek do pieczenia – 1 płaska łyżeczka

miód – 1 łyżka

olej – 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Białka oddzielamy od żółtek, następnie ubijamy je z dodatkiem szczypty soli do momentu, aż powstanie sztywna piana. W osobnej misce łączymy mąkę owsianą z proszkiem do pieczenia, mlekiem, żółtkami, olejem i miodem, następnie dodajemy przygotowaną wcześniej pianę. Gotowe ciasto partiami nakładamy na rozgrzaną gofrownicę i pieczemy do zarumienienia

0 0 votes
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Najnowsze przepisy

error: