Składniki na 12 muffinek:
-
- 2 szklanki mąki pełnoziarnistej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki miodu
- 2 jajka
1/3 szklanki oleju rzepakowego - 1 szklanka jogurtu greckiego
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 2 garści pokruszonych orzechów włoskich
- 1 szklanka wybranych owoców jagodowych (borówek, jagód, malin, truskawek)
Sposób przygotowania:
-
- Wymieszaj składniki suche (mąkę, proszek do pieczenia, cynamon).
- Wymieszaj składniki mokre (jajka, jogurt, olej, miód).
- Dodaj składniki suche do mokrych i wymieszaj.
- Do ciasta dodaj owoce i orzechy i jeszcze raz zamieszaj.
- Masą napełnij foremki na muffinki.
- Piecz w temp. 180 stopni C przez ok. 40 minut.